Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagycsuri agymenései

avagy, rendszertelenségem és rendezetlenségem rendszerbe rendezgetése

Zenéljünk! No.113.

2016. szeptember 22. 13:10 - Nagycsuri

Chris Duarte Group: Scrawl (Videó)

chris-duarte-bwbf-benefit-lr-wm-3.jpgBöngésztem a cd-listámban, ami korántsem teljes ugyan, de azért eltart egy ideig átnézegetni. Mindjárt az elején rábukkantam egy előadóra, aki szinte teljesen ismeretlen kis hazánkban. Tegyünk róla, hogy ne maradjon ez mindig így!

Chris Duarte - Texas-blues, amennyiben kategorizálni szeretnénk. Talán Stevie Ray Vaughan-hez lehetne hasonlítani, de ez mindig nézőpont kérdése. Az biztos, hogy SRV az egyik első fecskéje volt a Texas-blues-nak.
Idejét sem tudom már, mikor pottyant az ölembe ez a blues-lemez, ellenben arra tisztán emlékszem, hogy milyen körülmények között történt ez meg. Tubi Barátom jóvoltából, bizony! Neki van egy Gyula nevezetű áméríkában élő barátja, akivel rendre lemezeket váltottak a jó öreg kontinens és a "nagy lehetőségek hazája" között. Tubi küldött neki kiváló magyar nép- és rocklemezeket, Gyula visszaküldött blues- és jazz lemezeket. Többnyire olyanokat, amikhez itthon nem, vagy csak nehezebben lehetett volna hozzájutni. Teljesen jól működött ez a bartel hadművelet, csak néha "tűnt el" a posta-reptér forgatagában az így aztán meg nem érkező csomagocska. "Csacska macska mocska" - ahogy mondja (Grabowski?) a Macskafogóban... Bosszantó volt, mert az "amerikai álom" így csak álom maradt.
Többnyire azért szerencséje volt Tubinak, megérkeztek a lemezek és ha nem is mindig, de olykor kincsek rejtőztek közöttük.
Ilyen kincs az alábbi videóban hallható Chris Duarte Group: Texas Sugar Strat Magic című albuma is. Már a cím beszédes: Strat Magic -természetesen a Fender-Stratocaster márkájú gitárra utal, ami elengedhetetlen eszköze az igényes blues-muzsikának. Meg is villantja e kiváló hangszer minden erényét ezen a lemezen Chris. Majd' elfelejtettem: az énekhangja is teljesen rendben van ennek a Duarte gyereknek! Először egy enyhén funky-s hangvételű, majd egy un. finom-bluest hallhatunk tőle. Tiszta, chrunch-os és overdriv-os hangzást egyaránt felvonultat gitárján. A műfaj legkiválóbb hangszerén.
Hallgatni arany! 

A fent beígért finom-blues:

Ez durva. Együtt a feeling, a dög, a brutalitás... Húúúúúúúúúúúú

+1:

Élőben:

(Eredeti megjelenés: 2014.01.27. https://www.facebook.com/nagy.testverek.9/posts/581430091950340)

Nagycsuri 2016.09.22.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagycsuri.blog.hu/api/trackback/id/tr5111735517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása