Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagycsuri agymenései

avagy, rendszertelenségem és rendezetlenségem rendszerbe rendezgetése

Zenéljünk! No.119.

2017. szeptember 06. 15:24 - Nagycsuri

Estas Tonne: Bohemian Skies (Videókkal)

estastonne.jpgMa beszéljenek helyettem a hangok...

NagyCsuri 2017.09.06.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nagycsuri.blog.hu/api/trackback/id/tr6812807792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.04.24. 17:45:52

Meditáció

Mostoha, esős nyarunk volt az idén. Ezt nemcsak a bőrünkön tapasztaljuk érzékenyen, hanem a boltban, a piacon is. Aki csak teheti, a munka után "mellékes" után néz, kutat, hajt, és a szabad idejét pihenés, önművelődés helyett pluszmunkával tölti. Nem a munkahelyi intenzitással, és nem a munkahelyi órabérért.
A munkahelyi munkaidő-kihasználás érdekében tett szervezési és adminisztratív (munkafegyelmet szorító) intézkedések a kollektívák erőteljes ellenállásába ütköznek. Ma már Itt tartunk, hogy a laza munkafegyelmet valamiféle szocialista "vívmánynak" könyveljük el. Elvégre nem a kapitalizmusban élünk jelszóval nem hagyjuk kidolgoztatni, uram bocsá' kizsákmányoltatni" magunkat.
De önmagunknak, önmagunk kizsákmányolását a legteljesebb mértékig megengedjük. Gondolok itt a hétvégi- és családiház-építőkre, a szakmájukban dolgozó délutáni, hét végi szolgáltatóiparra és minden egyéb, SZTK-járulék alá nem eső, munkabér címén kifizetett, megszerzett jövedelemre, aminek megkeresésére a szabad időben került sor.
Itt van tehát az ellentmondás, ha van (marad) plusz¬energiánk, miért ne dolgozhatnánk azt le a munkahelyen? És miért ne adhatnák meg a munkahelyeken azt a plusz¬pénzt, ami a "másodlagos elosztás" zegzugos, ellenőrizhetetlen csatornáin áramlik egyes zsebekbe, sokszor szocialista elveinkkel össze nem egyeztethető mértékben. Míg azok az emberek, akik olyan szakmában dolgoznak, amit csak a munkahelyen művelhetnek. Igy mellékkeresethez nem jutnak, lényegesen kedvezőtlenebb helyzetben vannak. Ettől még az ő munkájuk nem lesz kevésbé fontos, szükséges, és méltán érezhetik sérelmesnek a helyzetüket.
Ha tehát a munkahelyen dolgoznánk (dolgoztatnánk) többet, és adnánk a pluszpénzt. a felszabadúló munka erőket pedig átirányítanánk oda, ahol tényleg szükséges az, amit csinál, ezzel egyszerre tennénk eleget a munkaidő jobb ki¬használása igényének, és az életszínvonal-emelési politikának
LKM/ DIGÉP üzemi lap, saját irás, a bukás okainak meglátásával 1980 jan.
süti beállítások módosítása