Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagycsuri agymenései

avagy, rendszertelenségem és rendezetlenségem rendszerbe rendezgetése

Hullanak a Csillagok

2015. november 02. 14:33 - Nagycsuri

avagy, összeesküvéses összefüggések a zenében (Videóval)

csillagok.jpgItt és most nem a csütörtöki csillaghullásról értekezek. Igaz, a csillaghullásról jutott eszembe a Csillagok hullása is. Amúgy,

hetedikes koromban kezdődött a Csillagok iránti érdeklődésem. Kb. egyidőben a szebbik nemhez való erősebb vonzódásom kialakulásával. A kettőnek persze semmi köze egymáshoz!

No! "Meghalt a Lepke, a Részeges Lány, a Gyíkok Fia, a Gitárkirály..." - dalolja Hobo egyik nótájában, utalva Brian Jones-ra, Joplin-ra, Morrison-ra és Hendrixre. Aztán persze ott volt még Lennon is. No, meg Radics. Radics kivételével több un. összeesküvés-elmélet is szárnyra kélt a haláleseteket taglalva. Meglehetősen sok  közülük egészen logikusan felépített volt. Ha figyelembe vesszük az akkori regionális háborúkat és a velük párhuzamosan szerveződő pacifista mozgalmakat, bizony hihető szinte bármelyik verzió. Ugyanis megnevezetteink közül mindegyik békepárti volt. És ennek hangot is adtak. Tekintve milliós táborukat, nem csoda ha ez az akkori Hatalom szemét szúrhatta.
Amúgy, Radicsnak emlőin nevelkedett még maga Tátrai Tibor​ is. Aki - tudni illik - ebben a nótában nyüvi a húrokat vala. Pontosabban, ezen nóta eredetijében, ugyanis itt már Fehér Géza gitározik. Ő már egy újabb generáció, de tudása és a zene iránti alázata érdemessé tette őt Hobo mellett dolgozni. Mondhatni, új Csillag születik. Igazi Csillag, nem kereskedelmi televíziós! Milyen szépen körbeértünk, ugye? Az összefüggések kibontakozását szeretem megtapasztalni. Az alábbi dal egy nagyon szép tisztelgés az egykori Csillagok előtt. Egy gyönyörű blues-ba öntve.
Örüljetek az életnek, szeressétek egymást!

(Eredeti megjelenés 2015.04.23. https://www.facebook.com/nagy.testverek.9/posts/829085577184789)

Nagycsuri 2015.11.02.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagycsuri.blog.hu/api/trackback/id/tr358043986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása