Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagycsuri agymenései

avagy, rendszertelenségem és rendezetlenségem rendszerbe rendezgetése

Karácsony - ami a zenei kínálatot illeti

2015. december 19. 21:21 - Nagycsuri

avagy, karácsony közeledtével kerüljük a kommersz közeget! (Videók)

karacsony.jpgKözeledik a karácsony - Milyen zenét kellene hallgatnunk ebben az időszakban? (Mindenkinek olyat, amilyet szeret!)
Még mielőtt valakinek eszébe jutna a

"depresszió, mint ünnepi lételem" és a többnyire punnyadt, ilyenkor szokásos kommersz bakeliteket kezdené el forgatni a lemezjátszón, bedobok a köztudatba pár formabontó dalocskát. Teljen ez az időszak Mindannyiunknak vidám boldogságban!

Elsőként egy Brian Setzer őrület:

Ezt figyuzzátok, Feleim:

Csak és kizárólag Kockának!!!

Karácsonyi ajándék, kedves Sz. László!

Zsóka lelte ezt nekem. Igazi Bónamacis rockbluesrockandrollrockabilly, 2015-ből:

Elvégre közelít a várva várt ünnep - Minden napra egy különleges karácsonyi dalocska
Most egy vidám és kedves dallam, az ír Pogues zenekartól. Csípem az énekes hangját, szeretem ezt a bandát. Őket és zenéjüket sem illethetjük a kommersz jelzővel. Nézzetek rá az énekes fejére, tudni fogjátok miről csevegek Nektek. Népzenei alapokra épülő rockos hangzás. Több szempontból is egyedinek találom, de ez maradjon titok!  Mindenkinek, szeretettel!

Funky karácsony - Earth, Wind & Fire: December

Azért a hazai nem hazudik:

Na, kinek fogja ez a karácsonyi nóta leginkább elnyerni a tetszését?

Talált! Ajándék, kedves Golyó!

Elég "gyenge" a csapat - előadók: Lemmy Kilmister, Billy F. Gibbons, Dave Grohl

Progresszív atyafi eredeti előadásában:

Aki az ismerőseim, barátaim közül kétség kívül kiemelten komálja az alábbi zenekart, nos, őt úgy hívják, Ákos. Nem, Kovács! Mufflandia dicső szülötte ő, ahol a lakosság létszámához mérten, százalékos arányban bizonyosan a legtöbb Eddie rajongó él, illetve született. Jó kis hely lehet, nem? Ákosnak és a többi remek rezi gyereknek, szeretettel! És persze mindenkinek, aki imádja az Iron Maident! Hallod, Szücsi?

Még egy Maiden. Majdnem mindegy melyiket mímeljük: Mind jó!

Ne feledkezzünk meg Mindannyiunk legnagyobb kedvencéről sem ebben a nagy karácsonyi forgatagban! Él olyan ember e bolygón, aki ne szeretné az észidészit? Nálam jelentkezzen eligazításra! Most! Now! Karácsonyiészidészicsók, Mindenkinek! Annak is, aki véletlenül mégse szeretné ezt a remek bandát!

Még egy ír banda mára. Azóta lételemem, mióta Ernő a Golfból az első bakelitet meghozta tőlük: Joshua Tree 1987. Kedvenc lemezeim egyike. Mondjuk, a Pogues karácsonyi dala (fentebb) ütősebb, de ne halljak rosszat a U2-ról sem!

Ezek az írek is tudnak azé' valamit. Ez ma már a harmadik tőlük. Mármint az írektől. Itt már ki se írom, hogy kinek javallott. Megfázásra és influenzára is! Szexuális fegyverrel felturbózott Thin Lizzy

Blues-karácsony - Eric Clapton:

Blues-karácsony 2.

Kedvenc blues-gitárosom, egykori példaképem, Johnny Winter karácsonyi dalát ajánlom Gida Barátomnak és Mindannyiótoknak! Tudom, Rece is kedveli, de ő nincs fenn a FB-on. Személyiségi jogaiért aggódik - megértem. Tudnám sorolni a baráti körömben, hogy kinek tartozik Johnny a kedvencei közé, de estig körmölhetném. Szép kis baráti kör, mondhatom! Gida kommentje: "Ez így igaz ! De ő nem halt meg, csak eltemették, az hal meg akit elfelednek!"

Rock 'n' roll karácsony - Csak Berry rajongóknak!

Kelta-karácsony - Különleges karácsonyi dalocska, Ian Anderson-tól és a Jethro Tull-tól:

Reneszánsz karácsony

Folk, rock, kelta, klasszikus stílusjegyekben bővelkedő reneszánsz muzsika. Nem feltétlenül erre a nótára igaz az előbbi megállapítás, csupán életművük összegzéseként jegyeztem meg. Richie Blackmore és Candice Night szerelmi kettőséből fogant a Blackmores Night (Official Site) zenekar.
Lehet finnyáskodni, kedves Deep Purple rajongók, de ebben a stílusban is meg-megvillantja virtuóz gitártechnikáját Richie papa - olykor-olykor. Más világ, mint a Purple, ezért sincs értelme összehasonlítani e kettőt. Candice Night ugyan nem egy Janis Joplin, de ebben a műfajban nem is erről szól a fáma.

Funky-soul karácsony - Láblicitálós funky-soul christmas, James Brown mestertől:

Magyar karácsony 2.

Magyar karácsony 3.

"Csak azért is azt kiáltom: fehér karácsony" - Csak azért, hogy egészséges identitásunkat se feledjük!

A dal mondanivalója elég világos. Akinek nem tetszik, az a szövegben megtalálja a rá vonatkozó instrukciókat!
Rólam is énekel benne, hogyasszongya: "Fázik a veréb..." Aki nem tudná, annak elárulom, hogy a Csuri jelentése többek között bizony tökös veréb. Meg mittudoménméghogymitnemjelent,na!
"Csak azért is azt kiáltom: magyar karácsony!"

Oi! verzsön:

Bónusz:

Ady Endre: Karácsony - Kedvenc népmesélőnk, Szabó Gyula előadásában egy gyönyörű Ady vers:

Nagycsuri 2015.12.19.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagycsuri.blog.hu/api/trackback/id/tr908185088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása