Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagycsuri agymenései

avagy, rendszertelenségem és rendezetlenségem rendszerbe rendezgetése

Vállus fölött

2015. december 31. 18:32 - Nagycsuri

avagy, a Romtemplomnál...

img_20151231_131510.jpg...ami anno Pálos Kolostor-ként funkcionált. Sajnos a romokból csak elvétve látunk építőköveket az avar alatt. Ugyanis, mint megannyi végvárat és templomot, ezt is

lerombolták/leromboltatták. Azután pedig a helyi lakosok elhordták a köveket és ezekből építették fel házaikat.
A Kolostor szakrális helyen fekszik, mint az összes ilyen és ehhez hasonló építmény abból az időből. Ezt érzi az odalátogató, ahogyan őseink sem véletlenül "ütöttek ott tanyát". Gyönyörű a látvány, mely körbevesz bennünket. Meredek út vitt föl, de a friss levegő kárpótolt a jóleső fáradságért.
A Szent Hely felkeresését egy kedves barátom, Miklós kezdeményezte négy évvel ezelőtt. Ezzel hagyományt teremtett, hiszen minden évben, ezen a napon sort kerít a túrára, amelyhez hol kevesebben, hol többen csatlakoznak. Idén mi is velük tartottunk. Jövőre Benneteket is várunk szeretettel! Mindannyiótokat!
A Kolostor helyén egy Miklós állította Kereszt büszkélkedik, ami azóta is sértetlenül jelzi, hogy egykoron ott bizony nagy dolgok történhettek.
Ragyogó kék ég, hűvös, de száraz levegő, némi harapnivaló és imádott gyermekeink kísérték lépteinket, melyeket tisztán kivehető szeretet övezett.

Isten áldjon Benneteket az Új Esztendőben

Nagycsuri 2015.12.31.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nagycsuri.blog.hu/api/trackback/id/tr738217194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TúraBukta 2017.09.12. 13:41:22

Szia!

Miklóssal szeretném felvenni a kapcsolatot, hogy tööb infot tudjak meg a helyről. Készülünk ide eljönni. Köszönöm előre is.. :)

Nagycsuri · https:/blog.hu/ 2017.09.12. 13:49:41

@TúraBukta:

Kedves TúraBukta!

Az elérhetőséget elküldtem üzenetben!

Barátsággal!
süti beállítások módosítása