Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagycsuri agymenései

avagy, rendszertelenségem és rendezetlenségem rendszerbe rendezgetése

Zenéljünk! No.106.

2016. január 30. 15:13 - Nagycsuri

Beatles: While My Guitar Gently Weeps (Videók)

the_beatles_laughing_by_felipemuve-d6fzzgi.pngFelkérést kaptam, hogy valami szépet keressek mára. Mivel a profilképem már fent van , ezért arra a következtetésre jutottam, hogy

valami zenére gondolhatott az illető. Mivel Beatlessel, illetve annak egy "Bobbi meg Feri" által feldolgozott változatával kezdtük a mai napot, ezért folytassuk a továbbiakban is a Beatlessel! Hálás feladat, ugyanis kimeríthetetlen mennyiségű szerzeménnyel ajándékoztak meg minket. Köztük a legtöbb kedvencem is. Miként a választott dal is ebbe a kategóriába tartozik. Szeretem, na! Sokan feldolgozták, dobom is őket alább, hogy ne unatkozzatok!

Majd' elfeledtem: a Beatles tekintetében borítsunk fátylat valódi létrejöttének miértjeire arra az időre, amíg hallgatjuk őket! Mindig elmondom ezt, mert az ismétlés a tudás atyja! A szex-drog-rock'n'roll szubkultúra megteremtőivé tették őket a (háttér)hatalmi erők. Talán nem is sejtették Paul-ék, hogy mi folyik körülöttük. Hogyan kihasználják őket egy aljas cél érdekében. Összeesküvés-elmélet lenne? Ki tudja ezt már. Ellenben, van egy Lennon nyilatkozat, ami azt sejteti, hogy mégis tudhattak valamit a háttérben munkáló sötét erőkről. Idézem: "Tudom, hogy soha nem látott mértékű sikerre és pénzre fogunk szert tenni a Beatles által, de ezért nagy árat kell fizessünk. Le kell paktálnunk az Ördöggel." - és ez nem vicc!!! Nem azért írom le ezt, mert el akarok valakit is tántorítani ettől a kiváló zenei élménytől! Nem. Csupán azért, hogy tisztán/tisztábban lássunk. Arra persze nem számított ez a setét erő, hogy bizony ebben a szubkultúrában is születnek kimagasló művek és nem fog minden előadó lepaktálni az ördöggel. Meg is haltak ők sorban, egymásutánban: "Meghalt a Lepke, a Részeges Lány, a Gyíkok Fia, a Gitárkirály." - énekli Hobo. Ők voltak: Brian Jones, Janis Joplin, Jim Morrison, Jimi Hendrix.

Eric Claptonnal:

Carlos Santana-val:

Jeff Healey-el:

Vegyesfelvágott - Prince, Tom Petty, Steve Winwood, Jeff Lynne és másokkal:

Toto-tól hatalmas! Nagyot gitározik és énekel Steve Lukather:

Peter Frampton-tól:

Koncert változat Jeff-től:

Beatles dalokat "prezentáló" fiatal zenekar. Nagyon élethű, igazán szépen játsszák. Az énekesnek teljesen korabeli a hangja és a stílusa, ahogy lejti a szavakat. Na, azé' a gitáros gyerök se rossz! Ugyan még nem eléggé kiforrott, ami az érzelmeket illeti, de technikailag hibátlan:

Ez pedig Steve Lukather amsterdami koncertjén készült. Igaz, fentebb már raktam egy Toto feldolgozást, de Lukather annyira jó, hogy megérdemli a kiemelt figyelmet! Na, jó, elismerem, elfogult vagyok a gitárosok felé! Ezen a felvételen meg aztán kitesz magáért Steve. Az előbbi Black Bird Band-os gitárossal ellentétben itt már érzelmesebb húrokat pengetünk. Hiába no, az évek, meg a rutin:

Eredeti megjelenés 2014.01.30. https://www.facebook.com/nagy.testverek.9/posts/583024605124222?comment_id=3479152&notif_t=like

Nagycsuri 2016.01.30.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagycsuri.blog.hu/api/trackback/id/tr438332402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása