Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagycsuri agymenései

avagy, rendszertelenségem és rendezetlenségem rendszerbe rendezgetése

Zenéljünk! No.105.

2016. január 25. 15:38 - Nagycsuri

Vicente Amigo: Callejon de la Luna + Tio Arango (Videók)

articlehero_vicente_amigo.jpgAzért, hogy a flamenco-zene iránti éhség adta telhetetlenségemet is kielégítsem, közzéteszek egy - véleményem szerint - kiváló flamenco előadót. Egy olyan stílus, ahol az

érzelmek többnyire túlfűtöttek. Melyiknél nem, igaz?
Tudni kell, hogy bárki, bármikor, bármely hangszeren meg tud tanulni játszani. Hihetetlen technikai tudás birtokába kerülhet. Bármit el fog tudni játszani. De! Egy hangszeren keresztül közvetített érzelmeket, hangulati elemeket nem lehet megtanulni! Arra születni kell! Egy bizonyos szint felett mindenképpen. Vicente szerény véleményem szerint megfelel ezen kritériumoknak. Gitárján keresztül is könnyeket, avagy dühöt csal az ember szemébe az éppen aktuális érzelmi viharok közepette. Az egyik karakteres hangú énekes - aki egy spanyol cigánygyerek -, csak vendég ezen a koncerten: - Diego El Cigala - Félelmetes hangját csak az átélés múlja felül. Vicente után külön videót teszek tőle!
A flamenco gitárokat kézzel készítik, semmi gépsor! Mesterhangszerek. Nem akármilyen fából. A hőskorban évtizedekig szárították a kiszemelt fát, mire olyan állapotba került, hogy hangszert lehessen készíteni belőle. Ma már profi szárítógépekben, a fa teljes keresztmetszetére kiterjedően egyenlő mértékű víztartalmat tudnak beállítani, rövid idő alatt. Nem mondom, hogy ez jobb - tekintve, hogy erőszakot követnek el rajta - mint a régi módszer, de lehet válogatni milliónyi darab között.
Szenteljünk hát egy kis időt ennek a műfajnak, a benne felfedezhető érzelemgazdagságnak, a temperamentumnak, az előadók belülről fakadó pozitív- és erőtől duzzadó kisugárzásának

A beígért Diego:

Eredeti megjelenés 2014.01.27. https://www.facebook.com/nagy.testverek.9/posts/581477815278901

Nagycsuri 2016.01.15.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagycsuri.blog.hu/api/trackback/id/tr248311990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása