Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagycsuri agymenései

avagy, rendszertelenségem és rendezetlenségem rendszerbe rendezgetése

Zenéljünk! No.82.

2015. november 27. 11:20 - Nagycsuri

The Derek Trucks Band (Videók)

tedeschi_trucks-6483.jpgKezdésnek - ahogy ígértem - egy kiváló felvétellel jelentkezem tőle. A fiatal generáció tagja Derek, szintén egy

született zseni. A slide technika jeles képviselője. Ezen a felvételen is megvillantja magát. Nem hivalkodó típus. Alázatos. Szerény. Ez jól látszik a koncertfelvételeken. Vérpezsdítő nótával kezdjük. Itt latinos dallamokat vonultat fel. Természetesen belecsempészve egy csipetnyi bluest és jazzt is. Jó kis táncos ritmusok, licitálnak a lábaim tőle. Ébresztőnek sem rossz, ha valakit esetleg elkapott volna az éjszaka heve. Alább pedig megyünk tovább...

Itt már a Crossroads Guitar Fesztiválon:

Itt pedig a nagy multú és kiváló Allmann Brothers Band-el közösen. Warren Haynes-el, aki egykoron Allmann, manapság pedig a Govt' Mule zenekar oszlopos tagja. Nem semmi ám, ha az ilyen nagy öregek maguk közé engednek fiatal tehetségeket. Üdvözlendő, bárcsak itthon is így működne minden! Hamisítatlan Blues-Rock:



Egyedi hangvételű, leginkább a funk-blues kategóriába sorolható az alábbi "ízes" csemege. A tehetséges fiatal gitáros neve alatt futó szerveződés nem riad vissza a változatos stíluskavalkád által nyújtott sajátos hang megütésétől sem. Az alábbi nótában is felfedezhetőek pl. latinos-, afro-, vagy éppen funky-s motívumok. A semmiből egyszer csak előbukkan a fuvola, válaszolgatván a gitáros virtuóz kihívásaira. Ha van hangszer, amire a kompozícióban nem számít az ember, akkor az ippenhogy a fuvola. A fekete hang verhetetlen eme stílus mezején, bizonyíték ebben a talpalávalóban is akad egy érces torkú profi dalnokban megtestesülvén. A művet szőnyegként kíséri végig a korábban már általam is méltatott '70-es évek funky-billentyűje. Ám a funky-s hullámzás betetőzése mégiscsak a gitárszóló "karcos" hangjának marad meg kiváltságként. Legalábbis, ami az én fülemet illeti!
Igényesen összerakott, kiválóan hangszerelt, mesterien hangmérnökölt stúdiómunka. Hallgassátok, mert hallgatni arany!

Attila​ Barátomnak küldöm szeretettel, nehogy zeneügyileg elvonási tünetei jelentkezzenek!
Ezen a felvételen nem tudom, hogy ki dalolászik, de megüti a szintet. Nemes egyszerűséggel fogalmazva: brutál! Ma egy ilyen napra virradtunk. Csupa gyenge zenére. Gyenge gyerek ez a Derek. Na, már megint kommentálom, pedig az előbb fogadkoztam, hogy nem teszem többé.
Hallgassunk csak meg ettől a Derek gyerektől egy "finom" kis bluest is!

Nagycsuri 2015.11.27.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagycsuri.blog.hu/api/trackback/id/tr668118244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása