Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagycsuri agymenései

avagy, rendszertelenségem és rendezetlenségem rendszerbe rendezgetése

Zenéljünk! No.57.

2015. november 06. 12:42 - Nagycsuri

Stanley Clarke & Friends: Stratus (Videó)

clarke.jpgJó ebédhez szóljon a nóta!
Tegnap akadtam rá egy általam rég hallgatott Stanley Clarke lemezre. Tudjátok, Stanley sokfelé játszott, több formációban is

kipróbálta magát, aztán a filmzenéknél kötött ki, mint szerző. Többek között az '57-es utas című egész jó kis eksön-múvi zenéjét is ő jegyzi. Vérpezsdítő, funk-jazz, ami ezeknél a filmeknél mostanság nem jellemző. A '70-es években a San Francisco utcáin stílusú krimikben "alkalmaztak" hasonló, csak arra az érára jellemző funk-jazzt. Én szeretem, mert no kommersz!
Stanlyt hallhattuk a Return To Forever jazz-rock csapatban, Di Meola és Chick Corea mellett is. Na, az sem volt ám semmi! Külön-külön is szólókarriert futottak, de együtt őket méltán nevezhetjük egy szupergroupnak.
Az alábbi koncert - Live At The Greek - egyik legtöbbször feldolgozott dallamát ajánlom figyelmetekbe, amelyet Jeff Beck komponált még a hőskorban. No, itt kivesézik rendesen ezt a számot az elejétől a végéig. A legprofibbak közül válogatott maga mellé szólistákat Stanley ezen a lemezen. Egyszerű alapra vetített zseniális improvizációkat hallhatunk, viszonylag könnyen emészthető formába öltve. Kurva jó, na! Az egész koncert persze, csak éppen nincs fönt a Youtube-on. Pedig még az All Bluest szívesen megosztottam volna Veletek, ami meg Miles Davis szerzeménye és szintén mindenki játszotta a maga szája íze szerint feldolgozván. Jó étvágyat!

Nagycsuri 2015.11.05.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagycsuri.blog.hu/api/trackback/id/tr248055144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása