Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagycsuri agymenései

avagy, rendszertelenségem és rendezetlenségem rendszerbe rendezgetése

Zenéljünk! No.18.

2015. október 20. 13:14 - Nagycsuri

Mahavishnu Orchestra: Visions of the Emerald Beyond (Videó)

mahavishnu-orchestra-var.jpgSzót ejtettünk korábban Chick Corea különböző Jazz-rock formációiról: 1. 2. 3. Nem mehetünk el ugyanakkor ezen műfaj másik supergroup-ja mellett sem szó nélkül. "Legbrutálisabb" lemezüket ajánlom figyelmetekbe, amelynek

minden perce katarzis. A Mahavishnu frontembere, John McLaughlin nagy kedvenceim közé tartozik. Jazz ikon, aki munkássága alatt nem kevés igazán előremutató produktummal lepte meg rajongótáborát. Miles Davis mellett ő is egyike a nagy tanítóknak. A lemezen tetten érhető blues, jazz, némi folk, egy kevés klasszikus, amit aztán dögös rockzenébe csomagoltak. Akkoriban ez nagyot durranhatott, hiszen a műfajok kavarodásából valami teljesen új született. Eleinte biztosan zavart is kelthetett az "erőben". Jó a korabeli zenékhez visszanyúlni, hiszen a mai minőségi muzsika is ezekből táplálkozik. Hallgassátok, Feleim, hallgassátok csak!

Kapcsolódó: Bevándorlók a zenében

Nagycsuri 2015.10.20.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagycsuri.blog.hu/api/trackback/id/tr318006189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása